Monday, October 12, 2009

FESTIVAL DNES ÚSPEŠNĚ ZAHÁJEN!

Festivalový tým se dnes sešel na indické ambasádě již ve čtyři odpoledne, aby pečlivě doladil všechny přípravy na slavnostní zahájení sedmého ročníku Festivalu bollywoodského filmu. Bylo potřeba zatemnit okno za plátnem, otestovat DVD přehrávač, nastavit české i anglické titulky (na kterých si letos Lenka Bazinková s manželem Tomášem opravdu mákla a oba si za to zaslouží velký dík) a vyvěsit poutače s usměvavou tváří na trase od stanice metra Hradčanská. Zaměstnanci ambasády nám ve všem vyšli vstříc a bylo vidět, že i pro ně to bude slavnostní chvíle. Byli jsme překvapeni, když první diváci dorazili už v šest - hodinu před začátkem projekce. Ale byli zřejmě vedeni správnou intuicí, v půl sedmé se totiž proud příchozích zintenzívnil a čtvrt hodiny před začátkem bylo plno. Takový zájem nám opravdu vyrazil dech, ale nemůžeme předstíral, že nás to nepotěšilo - přece jen jsme měli obavy, zda si diváci najdou cestu na další místo, kam po těch sedmi letech Festival doputoval (jen pro nostalgiky: začínali jsme tehdy na FAMU a v NoDu, o rok později jsme se sešli v kině Aero, poté zahájil svou činnost Světozor, loni jsme promítali i v Evaldu).

Diváky před začátkem filmu Chak De! India jako již tradičně přivítala Sangita s Radimem, poděkovali za masivní účast divákům, za vstřícnost hostitelům z velvyslanectví a za vše ostatní partnerům a sponzorům, pozvali všechny na dalších šest festivalových dní a zejména na velkou taneční bollywoodskou párty v sobotu v PM klubu (a zapomněli vyzvat k účasti v amatérské taneční soutěži, což tímto napravujeme ;).

Festival se zdárně rozjel, všechno má vlastně teprve před sebou, těšíme se na něj jako malé děti a doufáme, že si to perfektně užijeme a vy s námi!

Zítřejší projekce staré filmové klasiky Bobby, na kterou vás chceme pozvat, začne opět v 19h. Dveře sálu se otevřou z bezpečnostních důvodů (na velvyslanectví nutných) pouze na půl hodiny - od 18.30 do 19h, nechoďte proto příliš brzo, ať nemusíte venku mrznout (přeci jen se nám to počasí docela zhoršilo). Upozorňujeme, že kapacita místnosti je omezena na 150 míst. Děkujeme za pochopení ;-)

No comments:

Post a Comment